Behandeling

De Traditionele Chinese Geneeskunde is sinds duizenden jaren in China ontwikkeld en is een verzameling van verschillende medische praktijken. Therapeutische massages, zoals voetreflexplus en tuina lichaamsmassage zijn daar een zelfstandig en belangrijk onderdeel van. De massages werken in op de meridianen en acupunctuurpunten en het effect is vergelijkbaar met acupunctuur, maar dan zonder naalden. Essentieel is de holistische benadering van de mens in zijn omgeving, waarbij steeds het geheel van lichaam en geest wordt bekeken om te achterhalen waar de oorsprong van de klacht(en) ligt. Lichaam en geest zijn een voortdurend samenwerkend en onscheidbaar geheel. Lichamelijke klachten kunnen leiden tot emotionele verstoringen en omgekeerd kunnen emotionele situaties leiden tot lichamelijke klachten.

Centraal in de naam van de praktijk, maar ook in de Traditionele Chinese Geneeswijzen staat het begrip Qi (universele levensenergie) dat in het gehele lichaam aanwezig is. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde ontstaat ziekte daar waar de Qi geblokkeerd is en de energiebalans verstoord is.

In de behandeling worden Reflexzonetherapie, Tuina massage en aanvullende Chinese technieken als cupping, guasha en moxa gebruikt.

Effecten van een behandeling
Alle massages zijn gericht op totale ontspanning van zowel lichaam als geest. De massages zijn weldadig en verbeteren het fysieke en mentale zijn en dragen bij aan een innerlijke balans waardoor er meer vitaliteit, ontspanning en levensenergie ontstaat. De massages helpen om blokkades die ontstaan zijn door bv. stress, eenzaamheid, verdriet of zorgen te verminderen. Bovendien verminderen de massages stijfheid in het lichaam en maken endorfinen vrij die pijnverlichtend en stemmingverbeterend werken. Tevens ondersteunen de massages het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verbeteren de bloed- en energiedoorstroming, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingstoffen en nieuwe energie kunnen worden aangevoerd.
Ieder mens is uniek en dus zal de verstoring van Qi zich bij een ieder anders uiten. Daarom is elke behandeling uniek en op maat.