Behandelingen

De Traditionele Chinese Geneeskunde is sinds duizenden jaren in China ontwikkeld en is een verzameling van verschillende medische praktijken. Therapeutische massages, zoals voetreflexplus en tuina lichaamsmassage zijn daar een zelfstandig en belangrijk onderdeel van. De massages werken in op de meridianen en acupunctuurpunten en het effect is vergelijkbaar met acupunctuur, maar dan zonder naalden. Essentieel is de holistische benadering van de mens in zijn omgeving, waarbij steeds het geheel van lichaam en geest wordt bekeken om te achterhalen waar de oorsprong van de klacht(en) ligt. Lichaam en geest zijn een voortdurend samenwerkend en onscheidbaar geheel. Lichamelijke klachten kunnen leiden tot emotionele verstoringen en omgekeerd kunnen emotionele situaties leiden tot lichamelijke klachten.

Centraal in de naam van de praktijk, maar ook in de Traditionele Chinese Geneeswijzen staat het begrip Qi (universele levensenergie) dat in het gehele lichaam aanwezig is. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde ontstaat ziekte daar waar de Qi geblokkeerd is en de energiebalans verstoord is.

In de behandeling worden Reflexzonetherapie, Tuina massage en aanvullende Chinese technieken als cupping, guasha en moxa gebruikt.

Effecten van een behandeling

Alle massages zijn gericht op totale ontspanning van zowel lichaam als geest. De massages zijn weldadig en verbeteren het fysieke en mentale zijn en dragen bij aan een innerlijke balans waardoor er meer vitaliteit, ontspanning en levensenergie ontstaat. De massages helpen om blokkades die ontstaan zijn door bv. stress, eenzaamheid, verdriet of zorgen te verminderen. Bovendien verminderen de massages stijfheid in het lichaam en maken endorfinen vrij die pijnverlichtend en stemmingverbeterend werken. Tevens ondersteunen de massages het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verbeteren de bloed- en energiedoorstroming, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingstoffen en nieuwe energie kunnen worden aangevoerd.

Ieder mens is uniek en dus zal de verstoring van Qi zich bij een ieder anders uiten. Daarom is elke behandeling uniek en op maat.

Voetreflex Plus

VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse en Chinese reflexologie gecombineerd met de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Westerse reflexologie behandelt de reflexzones die zich zowel op de voeten, de handen als de oren bevinden. Via de reflexzones worden de daarmee verbonden delen van het lichaam behandeld. In de Chinese reflexologie worden ook de meridianen en acupunctuurpunten op de benen en armen betrokken. De helende kracht van Qi (universele levensenergie) wordt ingezet om blokkades te verzachten en fysieke, mentale en emotionele energie met elkaar in balans te brengen. Door het masseren van de reflexzones en de meridianen wordt de doorbloeding en de energiedoorstroming verbetert. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

De behandeling wordt afgestemd op jouw persoonlijke verhaal, wat je voeten te vertellen hebben, en wordt bepaald vanuit het oogpunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Het is handig om gemakkelijke, loszittende kleding te dragen zodat ik gemakkelijk bij je armen en onderbenen kan.
Drink na afloop voldoende water om alle vrijgekomen afvalstoffen snel af te voeren.


Maak een afspraak en ervaar hoe je via je eigen voeten meer in balans kunt komen.

Tuina

Tuina (spreek uit als Twiena) betekent letterlijk “duw en pak”. Het is een zeer effectieve massagetherapie die in China een belangrijk en zelfstandig onderdeel is van de Traditionele Geneeskunde. Deze medische therapeutische massagevorm wordt nog steeds toegepast in Chinese ziekenhuizen en is de voorvader van de bekende Japanse Shiatsu. Tuina maakt gebruik van een grote variatie massagetechnieken waardoor de vrije stroom van Qi (universele levensenergie) op gang wordt gebracht.

Tuina massage is zeer effectief voor het behandelen van klachten die te maken hebben met de rug, nek en schouders, spieren, gewrichten en pezen. Naast deze fysieke klachten kan Tuina ook gebruikt worden voor ontspanning, bij stress, vermoeidheid en diverse medische klachten. Afhankelijk van de klacht, kan Tuina gecombineerd worden met verwarmende moxa, cupping of guasha. Elke behandeling is op maat en wordt steeds aangepast aan je gesteldheid van dat moment.

Tuina is zeer geschikt voor mensen die niet van naalden houden en daarom liever geen acupunctuur behandeling willen ondergaan.

Ook voor een professionele Tuina-massage bent u bij Qi-Well aan het juiste adres. Maak een afspraak en ervaar het effect van deze therapeutische massage.

Cupping

Bij Cupping wordt gebruik gemaakt van glazen of plastic cups. Deze cups worden op bepaalde meridianen, meridiaanpunten en/of pijnplekken gezet. Met cuppen worden onder andere blokkades opgeheven en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Cupping wordt vaak toegepast bij klachten aan het bewegingsapparaat zoals rug-, nek- en schouderklachten.

Guasha

Guasha is een oude medische behandeling die nog steeds veel beoefend wordt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Guasha is het zogenaamde schrapen over de huid. Hiermee wordt doorbloeding gestimuleerd en stagnaties opgelost. Guasha kan bijvoorbeeld ook erg effectief zijn bij een verkoudheid.