Tuina

Tuina (spreek uit als Twiena) betekent letterlijk “duw en pak”. Het is een zeer effectieve massagetherapie die in China een belangrijk en zelfstandig onderdeel is van de Traditionele Geneeskunde. Deze medische therapeutische massagevorm wordt nog steeds toegepast in Chinese ziekenhuizen en is de voorvader van de bekende Japanse Shiatsu. Tuina maakt gebruik van een grote variatie massagetechnieken waardoor de vrije stroom van Qi (universele levensenergie) op gang wordt gebracht.
Tuina massage is zeer effectief voor het behandelen van klachten die te maken hebben met de rug, nek en schouders, spieren, gewrichten en pezen. Naast deze fysieke klachten kan Tuina ook gebruikt worden voor ontspanning, bij stress, vermoeidheid en diverse medische klachten. Afhankelijk van de klacht, kan Tuina gecombineerd worden met verwarmende moxa, cupping of guasha. Elke behandeling is op maat en wordt steeds aangepast aan je gesteldheid van dat moment.
Tuina is zeer geschikt voor mensen die niet van naalden houden en daarom liever geen acupunctuur behandeling willen ondergaan.

Ook voor een professionele Tuina-massage bent u bij Qi-Well aan het juiste adres. Maak een afspraak en ervaar het effect van deze therapeutische massage.